Image Alt

Over ons

Johan aan het woord

In het verleden eigenaar van een groothandel dranken met een uitgebreid aantal horecazaken. Kennis van het uitgangsleven ten top. Weet wat de klant wil ……. Arabica koffie is overal welkom.

Het klinkt een beetje vreemd, maar de Costa Ricaanse koffiebonen smaken en ruiken nog veel meer naar koffie dan andere koffiebonen dat doen. De fijnproever herkent notige hinten in de koffie, voornamelijk aanwezig in geur en afdronk. De Costa Ricaanse koffiebonen zijn perfect in balans en kennen nagenoeg geen aciditeit. Wat betreft de kwaliteit zijn de koffiebonen van het allerhoogste niveau, namelijk Strictly Hard Beans (SHB). Alleen koffiebonen die geteeld worden op een hoogte hoger dan 1300 meter worden hiermee aangeduid. Het zorgt voor een zeer langzame groei van de koffiebessen voor consistente en ongeëvenaarde smaakeigenschappen. Onze bonen zijn ter plaatste in Costa Rica selectief gekozen en geproefd door mijn zoon Michael Jacobs die de meesters in de koffie aan het werk heeft gezien. The Pura Vida coffeebean that makes you dream.

Voor Horeca-Hotels-Restaurants-Tavernes-Rusthuizen- Hospitalen-Bedrijven en Grootwarenhuizen kom ik de zaak ter plaatse bespreken. Kwaliteit blijft onze hoofdzaak.

Johan Jacobs.

A word from Johan

I previously owned a wholesale business serving a wide range of catering businesses. This gave me great insight into people’s desires and tastes in connection with leisure. Everywhere, Arabica coffee is truly esteemed.

Though it might seem a strange fact, Costa Rican coffee beans taste and smell more like coffee than any other sort of bean. The connoisseur recognises the nuttiness, especially in the aroma and after-taste.  Costa Rican beans have a perfect balance and there is no acidity. These beans are of the highest possible quality, namely: Strictly Hard Beans (SHB). Only coffee beans cultivated at a height above 1300 m are eligible to receive the SHB-certificate.

Such environments account for a slow growth process which is crucial for the bean’s consistent and unique character and flavour. Our beans are cultivated in Costa Rica. They are selected and approved by my son Michael Jacobs, who satisfied the local coffee masters in the process of cultivation: the Pura Vida Coffee Beans that make you dream.

I would be pleased to visit personally any catering businesses, hotels, restaurants, coffee shops, taverns, care homes, hospitals, companies or warehouses interested in this exclusive product to discuss an eventual trade.

Quality remains our top priority.

 

Johan Jacobs.